אנגלית לילדים – שיעור אנגלית בקבוצה קטנה באינגליש סנטר
אנגלית לילדים – שיעור אנגלית בקבוצה קטנה באינגליש סנטר

אינגליש סנטר

אנגלית לכיתה יב: מתכננים את ההכנה לפי המשימות שנותרו

אנגלית לכיתה יב כדאי לתכנן לפי המשימות שנותרו לכם ולפי ההנחיות העדכניות של בית הספר. התחילו מרשימה קצרה: מה צריך להגיש או לתרגל, איזה חומר מתאים לכל משימה ומה עדיין לא ברור. לאחר מכן בדקו שני ניסיונות מהעבודה האחרונה ובחרו קושי אחד שחוזר. כך אפשר להקצות את הזמן לפעולה מוגדרת, במקום לעבור שוב על כל החומר בלי לדעת מה דורש חיזוק.

אל תבנו את הרשימה לפי לוח הזמנים של חבר או לפי שאלון שמצאתם ברשת. המסלול הנוכחי, המשימות והדרישות שלכם צריכים להגיע מהמורה או מבית הספר. אם לא ברור מה נותר, שאלו לפני שמתחילים. גם תרגול בחינה מלאה מתאים רק כאשר החומר והמתכונת רלוונטיים למטרה שאושרה.

ברכיבי תוכנית האנגלית בתיכון של משרד החינוך מופיעים אוצר מילים ודקדוק לצד מיומנויות תקשורת. הם נשארים חלק מהתרגול, אך המקור הזה אינו קובע אילו משימות או מועדים חלים עליכם. כאן נתמקד בתכנון העבודה שנותרה, בבחירת יעד ובבדיקה של ניסיון מעשי.

אין צורך לחלק את הזמן באופן שווה בין כל המיומנויות. אם המשימה הקרובה היא כתיבה והקושי הוא להשלים את כל חלקי ההוראה, זו יכולה להיות נקודת ההתחלה. אם הקריאה אורכת זמן משום שמונח מרכזי אינו מוכר, התחילו ממנו. סדר העדיפויות צריך לנבוע מהמשימה ומהניסיון שלכם.

שתי הינשופיות התאומות של אינגליש סנטר מתכננות תרגול עם כרטיסיות ומחברת במרפסת גן מוארת, עם הכותרת אנגלית לכיתה יב

איך בונים תוכנית הכנה לכיתה י״ב?

ממפים את המשימות של אנגלית לכיתה יב

לכל משימה רשמו את ההוראה המעודכנת, את החומר שהמורה הפנה אליו ואת סוג התוצר המבוקש. ציינו אם חסר מידע, למשל אורך התשובה או דרך ההגשה, ולמי צריך לפנות. אל תמלאו פרט חסר לפי השערה. הבחינו בין משימה שנדרשת עכשיו לבין חומר ששמרתם לחזרה כללית.

לצד הרשימה כתבו מה כבר נעשה ומה נותר: ניסיון ראשון, בדיקת תשובה, תיקון או בירור עם המורה. קובץ מסומן כ"סיימתי לקרוא" אינו בהכרח משימה שהושלמה. בדקו מה התוצר שצריך להכין. שמרו את ההוראה ואת החומר יחד, כדי שלא תחפשו בכל פעם איזו גרסה שייכת למשימה.

בוחרים קושי שחוזר בשתי משימות

השוו שני ניסיונות אחרונים. האם הטעות קשורה להבנת ההוראה, למציאת ראיה, לחיבור בין רעיונות, לדיוק לשוני או לשימוש בזמן? בחרו תיאור שמתייחס למה שראיתם. "לא טוב באנגלית" אינו מסביר מה לתרגל. גם זמן עבודה ארוך יכול לנבוע מסיבות שונות, ולכן כדאי לבדוק היכן נעצרתם.

לדוגמה, במשימת קריאה התשובה התייחסה לשעת פתיחה אך לא לתנאי הרשמה. במשימת כתיבה נכתבה דעה אך לא ניתנה הדוגמה שהתבקשה. בשתי המשימות חסר חלק מההוראה. יעד אפשרי הוא לסמן כל חלק לפני שמתחילים ולבדוק בסוף שהתשובה מתייחסת אליו. אין צורך להוסיף מיד עוד טקסטים ארוכים.

כשתשובה מתייחסת לכל הבקשות אבל קשה להבין אותה, יעד התרגול יכול להיות הקשר בין המשפטים או ניסוח של פעולה. לעומת זאת, אם חסר חלק מההוראה, התחילו ממנו. רשמו מדוע בחרתם ביעד הזה והראו למורה את שתי הדוגמאות. אין כאן סדר קבוע של טעויות שחל על כולם; המטרה היא לבחור צעד שאפשר לבצע ולבדוק במשימה הקרובה.

מתרגלים הוראה עם כמה חלקים באנגלית לכיתה יב

הנה דוגמה קצרה לתרגול שאפשר להתאים לרמה: The school exhibition opens at 4 p.m. Visitors who want to join the workshop must register before Friday. Entry to the exhibition is free. כלומר: התערוכה בבית הספר נפתחת בארבע אחר הצהריים. מבקרים שרוצים להשתתף בסדנה חייבים להירשם לפני יום שישי. הכניסה לתערוכה ללא תשלום.

ההוראה היא State when the exhibition opens and explain what workshop visitors need to do. כלומר: ציינו מתי התערוכה נפתחת והסבירו מה צריכים לעשות המבקרים בסדנה. סמנו את שתי הבקשות, ואז חפשו את הפרט שתומך בכל אחת. המידע על מחיר הכניסה אינו מחליף את תנאי ההרשמה לסדנה.

תשובה מלאה אפשרית היא The exhibition opens at 4 p.m. Workshop visitors must register before Friday. כלומר: התערוכה נפתחת בארבע אחר הצהריים. המבקרים בסדנה חייבים להירשם לפני יום שישי. אם בניסיון הראשון כתבתם רק את השעה, התיקון הנדרש הוא להוסיף את הפעולה ואת המועד שמופיעים בטקסט, ולא משפט כללי על התערוכה.

בבדיקה, ציינו את החלק שהשלמתם ואת הרמז שנדרש. אחר כך נסו הוראה דומה מחומר הכיתה, עם פרט אחר. שימו לב למילים שמגבילות את הבקשה: כאן ההרשמה נדרשת ממי שרוצה להשתתף בסדנה. אין בטקסט דרישה שכל מבקר בתערוכה יירשם.

מחלקים את הזמן בין ניסיון, בדיקה ובירור

נניח שבחרתם שתי משימות מאושרות: תשובת קריאה ופסקת כתיבה. בשבוע לדוגמה יש לכם שלושה פרקי זמן פנויים. בראשון אפשר לנסות את שאלת הקריאה ולסמן את החלק שחסר. בשני כותבים את הפסקה לפי ההוראה. בשלישי בודקים את שני התוצרים ומנסחים שאלה למורה. זהו תכנון אפשרי, לא לוח מחייב.

התאימו את ההיקף לזמן ולחומר. אם התשובה עדיין חסרה, שמרו מקום לתיקון לפני שמוסיפים משימה חדשה. כשהטקסט קשה מדי או שההוראה עמומה, הכינו שאלה מדויקת במקום לחזור שוב על אותו ניסיון. אפשר לקצר פרק עבודה או לשנות את הסדר כשעומס הלימודים משתנה.

אם הזמן נגמר לפני שסיימתם, נסו לתעד היכן הוא עבר: בקריאת ההוראה, בחיפוש מידע או בכתיבת התשובה. הזמן הכולל לבדו אינו מצביע על הקושי. בפעם הבאה אפשר לבחור חלק אחד ולבדוק אם דרך העבודה בו ברורה. בקשו מהמורה להבחין בין צורך בתרגול ממוקד לבין צורך בתרגול של רצף משימות.

תרגול מלא ובזמן יכול לשמש לבדיקה כאשר המורה מאשר את החומר, המתכונת וההתאמה למשימה שלכם. לפניו כדאי לברר שהקושי אינו נובע מהוראה שלא הובנה. חומר ישן עשוי להיות שימושי, אך אינו מוכיח מהן הדרישות העדכניות. אל תקבעו לעצמכם מועדים, משקלים או רכיבים על סמך הכותרת של קובץ.

איך לבחור מסגרת לחיזוק אנגלית בכיתה י״ב?

מתעדים את ההכנה של אנגלית לכיתה יב

רישום קצר יכול לשמור על הקשר בין התוכנית לעבודה בפועל. רשמו את המשימה הבאה, את הניסיון שביצעתם, את התיקון שנותר ואת השאלה שצריך לברר. למשל: "בשאלת התערוכה ציינתי שעה, אבל השמטתי הרשמה. הוספתי את התנאי מתוך המשפט השני. בפעם הבאה אבדוק את שני חלקי ההוראה לפני ההגשה".

בתיקיית החזרה השאירו את ההוראה ואת הדוגמה, לא רק רשימת מילים. מילה חדשה כדאי לשמור עם המשפט שבו הפריעה להבנה. כשמגיע חומר מעודכן, סמנו איזו גרסה משמשת לעבודה. לפני משימה מאושרת בדקו שהחומר זמין ושאתם יודעים מה עדיין דורש בירור. זו בדיקת התארגנות, לא הכרזה שאתם מוכנים לכל בחינה.

כשפרט עדיין לא אושר, סמנו אותו כבירור נפרד במקום לבנות סביבו תוכנית שלמה. אפשר להמשיך לעבוד על משימות שההנחיות שלהן ברורות. לאחר תשובה מהמורה עדכנו את הרשימה, הסירו חומר שאינו רלוונטי ושמרו את השאלה שנפתרה לצד ההוראה הנכונה.

בודקים איזה סוג עזרה צריך

אם נדרש הסבר לתשובה או למשוב, חפשו אפשרות לתרגול עם אדם שיוכל להתייחס לדוגמה שלכם. אם החומר כבר הובן ונדרשת חזרה, ייתכן שתרגול עצמאי יספיק לחלק הזה. הבחינו בין צורך בשיחה ובמשוב לבין צורך בעוד חומר לצפייה או לקריאה.

באינגליש סנטר אפשר לברר על מסגרת לילדים ולנוער או על חוג אנגלית חי בזום. שתפו את הצוות ברמה, במסלול ובמשימה שנותרה, ובדקו קבוצה זמינה ואת סוגי התרגול המוצעים. אין להסיק שכל מסגרת נותנת קצב אישי או מכסה את כל דרישות בית הספר.

אפשר לבדוק גם קורס מוקלט לפי שכבת גיל לחזרה עצמאית. צפו בדוגמה ובררו תנאים והתאמה לחומר. אם אתם צריכים עזרה אישית בהבנת תיקון, בדקו בנפרד כיצד אפשר לקבל אותה. תמיכה נוספת אינה מבטיחה ציון או סיום של דרישות הלימוד.

מחירון קורסים

שיעור פרטי

₪ 130 לשיעור
  • תשלום לפי שיעורים
  • מתאים למבוגרים
  • לימוד בזום
  • מורה מלווה קבוע

חוג אנגלית בזום

₪ 290 לחודש
  • תשלום חודשי
  • מתאים לילדים
  • לימוד בזום כלל ארצי
  • מורה מלווה קבוע

חוג אנגלית

₪ 350 לחודש
  • תשלום חודשי
  • מתאים לילדים
  • לימוד בסניף ראשון לציון
  • מורה מלווה קבוע

קורס דיגיטלי

₪ 295 החל מ-
  • תשלום חד פעמי
  • מתאים לכל הגילאים
  • לימוד עצמי באינטרנט
  • מורה מצולם

לפרטים נוספים והרשמה השאירו פרטים

שאלות ותשובות

קבלו מהמורה את ההנחיות העדכניות למסלול ולמשימות שנותרו לכם. בררו איזה חומר, תוצר ומתכונת נדרשים ומה עדיין לא הושלם. אין להסיק מהכיתה לבדה שכל תלמיד נבחן באותו מועד או על אותם רכיבים; עובדים לפי המידע שמאושר בבית הספר.

בחרו הוראה מתאימה מהחומר הנוכחי ובדקו שהתשובה מתייחסת לכל חלקיה. לאחר ניסיון ראשון בחרו יעד תיקון, כמו הסבר חסר או קשר לא ברור בין משפטים. תרגלו אותו ובדקו משימה דומה בהמשך. בקשו מהמורה להבהיר מה מצופה בכתיבה שלכם במקום להניח אורך או מבנה אחידים.

אפשר לברר התאמה לפי הרמה, המסלול והמשימה המסוימת שנותרה. שתפו את הצוות בדוגמה מהכיתה ובדקו קבוצה זמינה ואת סוגי התרגול המוצעים. אין להניח שכל חוג כולל הכנה לכל שאלון או מכסה את כל דרישות בית הספר.

מסגרת נוספת עשויה לתת מקום להסבר ולתרגול של קושי מוגדר. חשוב לברר איזה משוב מקבלים, מה התלמיד עושה בעצמו ואיך התרגול קשור למטרה שלו. היא אינה מבטיחה ציון, ביטחון, סיום דרישות או קצב אישי לכל משתתף.

אפשר לברר על החוג החי בזום של אינגליש סנטר ולבדוק רמה, קבוצה, שעות והתאמה למשימה. מפגש עם מורה וקבוצה שונה מקורס מוקלט לחזרה עצמאית. אין להסיק שכל מסגרת מקוונת נותנת גמישות מלאה או כוללת את כל מרכיבי ההכנה הנדרשים לכם.

שיעור ניסיון מתנה
לילד שלכם

חוג שבועי לכיתות א׳–י״ב, בראשון לציון או בזום. לפני השיבוץ עושים מבדק רמה, כדי שהילד ילמד בקבוצה שמתאימה לו.

  • ✓קבוצות קטנות
  • ✓בראשון לציון או בזום
  • ✓מבדק רמה לפני השיבוץ

🔒 נשתמש בפרטים רק כדי לתאם איתכם את השיעור

לא עכשיו, תודה

לוגו אינגליש סנטר

אנחנו משתמשים בקוקיז
האתר עושה שימוש בקוקיז לצורכי תפעול, מדידה ושיווק. ניתן לנהל העדפות ולעיין במדיניות הפרטיות.